Lifestyle, Persoonlijk

Ochtendritueel

Ik vind de ochtend altijd het lekkerste moment van de dag. Ik ben dan ook echt een ochtendmens. Ik kan goed vroeg opstaan en zelfs in het weekend lukt het me niet om na 8.00 uur nog in mijn bed te liggen (in de winter als het donker en koud is, lukt me dit wat beter). Ik hou van ook van ochtendrituelen, de ochtend kan me niet lang genoeg duren!

Uitgebreid ontbijten hoort hier natuurlijk ook bij. Alleen daar heb ik jammer genoeg niet alle dagen tijd voor. Wel maak ik tijd voor een goed ontbijt, maar het uitgebreide schiet er door de weeks bij in.

Daarom was ik zo blij dat iemand bij laatst wees op een blog over thee, namelijk tearoomers.com. Naast dat ik een ochtendmens ben, ben ik ook echt een enorme theeleut! Ik drink het de hele dag door, in verschillende smaken. Het liefst hou ik van verse thee (niet uit de zakjes).

Op deze blog vond ik een tip voor een ochtendritueel: een citroen cleanse. Een lekkere verse thee die ook gelijk je lichaam reinigt. En het is ook nog eens zo klaar. Dat heb ik nodig door de weeks:)

Citroenen hebben een hele goede werking voor je lichaam. Ze hebben namelijk een sterke antibacteriële werking, zijn een hulpmiddel bij gewichtsverlies, bevorderen de spijsvertering, reinigen de lever en zijn rijk aan vitamines en mineralen die het immuunsysteem stimuleren en infecties tegengaan.

Bij het lezen van deze blog, was ik gelijk enthousiast en ben er meteen mee aan de slag gegaan. Ik had gelukkig nog 3 citroenen liggen en dit was genoeg om de gehele ijsblokjesvorm mee te vullen. Dus hup de vriezer in en vriezen maar!

20170812_085820_watermerk

De volgende ochtend waren de blokjes mooi hard. Enkel water koken, beetje af laten koelen, een citroenblokje erin en klaar. Ik kon genieten van mijn eerste verse citroen thee!

20170812_085849_watermerk

Ik doe dit nu een paar dagen en het bevalt me prima! Dit ochtendritueel hou ik erin:)

Ik besprak mijn nieuwe ochtendritueel met een vriendin en ook zij was gelijk enthousiast. Ze kwam ook met de suggestie om de volgende keer ook stukjes gember bij de citroensap in te vriezen, zodat je een gember-citroen thee hebt. Dat klinkt ook goed, dus dat ga ik zeker proberen. Maar voordat het zover is, moet ik nog heel wat lekkere citroen theetjes drinken;)

Heb jij ook een fijn ochtendritueel? Iets waarbij je je prettig voelt om bij op te staan? Ik vind het leuk om van je te horen en sta open voor meer nieuwe tips en ideeën:)

Advertenties

2 gedachten over “Ochtendritueel”

  1. Klinkt interessant, dat citroen cleanse! Merk je al een verschil in je gezondheid? Ik ben zelf echt helemaal geen ochtendmens.. Ik zou ook wel die persoon willen zijn, die om 8 uur uit bed komt. Ik ben meestal wel vroeg wakker, maar blijf dat echt uren achter m’n telefoon hangen. Respect voor jou haha!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s