Lifestyle, Persoonlijk

Mijn verhaal; deel 2

In het eerste deel vertelde ik over mijn moeilijke periode en dat ik bijna een burn-out had. Hoe pak je jezelf daarna weer op? In dit deel, deel ik hoe ik er weer bovenop ben gekomen. Ik wist dat ik een goede beslissing had genomen door mijn baan op te zeggen, maar het voelde toch als falen. Ik was verdrietig en teleurgesteld in mezelf.

Hoe ben ik van hieruit verder gegaan? Ik probeerde dingen te zoeken waar ik vrolijk van werd. En ondertussen probeerde ik te bedenken wat ik wilde doen. Ook al had ik een nieuwe baan in het vooruitzicht, ik wist nu al dat dit niet dé baan was voor mij. Vragen als ‘wat wil ik doen’ en ‘wat vind ik belangrijk’ hielden mij bezig. Hier wilde ik antwoord op hebben, maar hoe kwam ik bij die antwoorden? Op dat moment had ik geen idee wat ik wilde en ik voelde me alleen maar moe en somber.

Ik heb in het begin veel rust genomen. Ik had een maand vrij voordat mijn nieuwe baan begon dus had ik mooi de mogelijkheid om bij te komen, ik was zo moe! Ik had mazzel dat het lekker weer was die maand, dus ik kon ook lekker buiten wandelen en fietsen. Er is geen betere plek dan de natuur om lekker tot rust te komen. Ook heb ik in deze maand veel gelezen en mijn gedachten en emoties van me af geschreven.

Na die maand was ik redelijk bijgekomen en kon ik toch met goede zin weer beginnen aan iets nieuws. Gelukkig was mijn nieuwe baan minder inspannend waardoor ik verder kon met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb in deze tijd veel boeken gelezen, zoals mindfulness, omarm je emoties, zelfcompassie, 365 dagen succesvol en het happiness project.

Mijn zusje was toen ook flink bezig met zelfontwikkeling, dus in haar vond ik een medestander. Samen begonnen we een dankbaarheidsapp waarin we iedere dag minimaal 3 dingen schreven waar we die dag dankbaar voor waren. Dit was erg leuk om te doen en bracht ons ook erg dichtbij elkaar. Door de dankbaarheidsapp leerde ik me te richten op de positieve dingen die ik al had en op de kleine dingen die ik normaal als vanzelfsprekend zag. Zo kwam ik erachter dat er genoeg was om dankbaar voor te zijn. We deelden dagelijks situaties die een lach op ons gezicht brachten of kleine geluksmomentjes of andere dingen waar we ons gelukkig en rijk door voelden. De app hebben we lang volgehouden, maar inmiddels hebben we die niet meer. Maar ik schrijf nog steeds dagelijks, voordat ik ga slapen, 3 dingen op waar ik die dag dankbaar voor ben. Ik merk voor mezelf dat ik dat prettig vind, het helpt me om positief na te denken over de dag en de dingen die zijn gebeurt. Doordat ik het doe voordat ik ga slapen, val ik met positieve gedachten in slaap. Dit is mijn manier om een dagboek bij te houden en ik sla geen enkele dag over! Ik sleep het boekje zelfs mee als we op vakantie gaan (al is het maar voor 1 nachtje). Soms als ik me een beetje somber voel, vind ik het prettig om het boekje erbij te pakken en er doorheen te bladeren. Als ik dan bepaalde dingen lees van dagen/weken/maanden eerder, geven ze me opnieuw een blij gevoel.

Naast de rust, lezen en schrijven ben ik op zoek gegaan naar dingen waar ik gelukkig van werd. Wat vond ik leuk om te doen? Ik merkte dat ik het heel leuk vond om met voeding bezig te zijn. Ik werd gelukkig van lekker eten, maar ook het bereiden van eten en het experimenteren met nieuwe ingrediënten of recepten maakte me vrolijk. Koken werkt voor mij ook rustgevend. Als ik aan het koken ben, ben ik enkel bezig met de geuren en kleuren in de pan. Ik ging dus meer tijd in de keuken doorbrengen en meer experimenteren met bepaalde kooktechnieken en nieuwe gerechten. Ook ging ik meer over voeding lezen. Ik kwam erachter dat mijn huidige voedingsstijl niet zo heel gezond was en besloot suikervrij te gaan eten. Ook wilde ik van de standaard ‘aardappel-groente-vlees maaltijden’ af. Ik wilde af en toe vegetarisch eten en ik probeerde vis aan mijn menu toe te voegen (terwijl ik helemaal niet van vis hou!). Om dit allemaal goed te combineren (en zeker omdat het suikervrij eten in het begin best moeilijk was) begon ik weekmenu’s voor mezelf te maken. Het afstruinen van internet en foodblogs op zoek naar nieuwe ideeën of het bladeren in kookboeken werd een nieuwe hobby. Tijdens het maken van het menu kon ik me dan al helemaal verheugen op al het lekkers wat ik die komende week zou gaan eten. Doordat voeding een passie voor me was geworden, besloot ik om een opleiding tot voedingsdeskundige te gaan doen. Deze opleiding heb ik inmiddels met succes afgerond.

Tot slot wilde ik ook nog lekker bewegen, maar ik ben niet echt een sportief type. Dus de sportschool is niets voor mij. Ik begon met yoga en kwam erachter dat dit de sport was voor mij. Ik doe dit nog steeds regelmatig. Ik vind het erg rustgevend en mijn lichaam wordt er leniger, flexibeler en sterker van. Ook werkt het voor mij meditatief, want ik ben dan alleen maar daar mee bezig en denk niet aan andere zaken. Heerlijk om na een drukke dag lekker yoga te doen en zo helemaal te herstellen.

Zo ben ik er gaandeweg weer bovenop gekomen. En ik heb natuurlijk veel steun gehad uit mijn omgeving en daar ben ik iedereen erg dankbaar voor!

Ik hoop niet dat je ooit ook zoiets mee maakt, maar mocht het toch het geval zijn hoop ik dat ik je met mijn verhaal kan helpen. Weet in ieder geval dat je er niet alleen voor staat!

Mocht je nog vragen hebben, neem hier contact met mij op.

Advertenties

Een gedachte over “Mijn verhaal; deel 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s