Voeding

Zondags genieten: ontbijten bij Baker & Moore

Soms is het zo lekker om jezelf even lekker te verwennen. Deze zondag hebben we onszelf lekker getrakteerd op een heerlijk ontbijt bij Baker & Moore in hartje Rotterdam.

Als we een weekend weg gaan, verheug ik me ook altijd op het ontbijt. Meestal is het een ontbijtbuffet waar lekkere croissants liggen, gekookte eitjes, lekker beleg en vers gebakken brood waarvan de geur je al tegemoet komt zodra je de eetzaal binnenstapt. Maar waarom zou zo’n lekker ontbijtje enkel horen bij een hotelovernachting?

Tegenwoordig zie je een hoop bakkerijen waar je heerlijk kunt zitten en gelijk kunt genieten van het lekkers dat je hebt gekocht. En ook komen er steeds meer bakkerijen die gezonde spullen serveren, zoals suikervrije en glutenvrije gebakjes, zuurdesem brood, salade met avocado, chiapudding en noem alles maar op. Zo ook bij Baker & Moore.

 

Baker & Moore

Zoals al gezegd is Baker & Moore een bakkerij/lunchroom in hartje Rotterdam. Ze bakken hier de hele dag door de lekkerste broden, die je naar eigen wens en smaak kunt samenstellen voor je eigen heerlijke sandwich. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen uit een van de voorbedachte sandwich creaties van de kaart. Naast je eigen sandwich kun je ook je eigen salade samenstellen. Voor drankjes heb je de keus uit meerdere verse sappen, thee en heerlijke koffie. Ook hebben ze een uitgebreid assortiment met ‘gezonde’ zoetigheden en lekkernijen die glutenvrij, lactosevrij en suikervrij zijn. Dus zelfs de high tea is ‘gezond’.

Er is vriendelijk personeel en ondanks dat het druk is, wordt je snel bediend en heb je je bestelling snel op tafel.

 

Ons zondagse verwenontbijtje

Vandaag was het heerlijk weer, dus besloten we om lekker te gaan ontbijten met 2 goede vrienden in de stad. We kozen een lekker tafeltje uit buiten in de zon. Laat het ontbijt maar komen!

Maar dan begint de keuzestress, want ze hebben zoveel lekkers. Wat moet ik dan nemen? Ga ik voor een sandwich, granola, chiapudding of een scone? Of zullen we gewoon met zn 4en gebruik maken van de luxe ontbijtplank? Je raadt het natuurlijk al: dat wordt em!

Nou de plank was goed gevuld: 2 soorten kaas, 2 soorten ham, zelfgemaakte hummus, smeerkaas, pindakaas met witte chocolade (bestaat dat? > ja; is dat lekker? > JA!), jam, verschillende soorten brood, croissants, gekookte eitjes, een lekker plakje ontbijtkoek en salade met tomaat, komkommer en avocado. En hier hoort natuurlijk vers geperste sinaasappelsap bij.

20170806_103049_watermerk

Wow wat veel! Kunnen we dat allemaal op? Ja hoor, met gemak, maar we hoefden niet meer te lunchen;)

We hebben heerlijk genoten van het lekkere eten, het gezelschap en de zon.

20170806_103119_watermerk

Dit ontbijtje hoort natuurlijk niet helemaal (of moet ik zeggen: helemaal niet) tot de paleo lifestyle, maar soms mag ik wel een keer zondigen, want balance is key!

Advertenties

Een gedachte over “Zondags genieten: ontbijten bij Baker & Moore”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s