Lifestyle, Persoonlijk

Bucket list

Een tijd geleden heb ik een keer een bucket list opgesteld met alle dingen die ik wil zien, dromen die ik heb, reizen die ik wil maken, doelen die ik heb; kortom vol met dingen die ik meegemaakt wil hebben aan het eind van mijn leven.

 

Wat is een bucket list?

Een bucket list is een lijst met alle dromen en/of doelen die je gedaan of gezien wilt hebben voordat je doodgaat. Hier kan dus echt van alles op staan. Er zijn geen regels aan verbonden, alles kan en alles mag! Het leuke is natuurlijk als je af en toe dingen kunt afstrepen, maar er zullen ook weer nieuwe items bij komen (dit gebeurt bij mij meestal;)). Je leven verandert en je wordt ouder, daar horen soms ook andere dromen en wensen bij. Dus het is heel normaal om je bucket list regelmatig onder de loep te nemen en nieuwe items erbij te schrijven of ‘oude’ items af te strepen.

Het bijhouden van een bucket list kan je leven inzicht en focus geven. En door het afstrepen van de items die je hebt gedaan, herinner je jezelf eraan dat je iets heel bijzonders en leuks hebt gedaan. Dat geeft je dan weer een fijn, blij en/of gelukkig gevoel.

 

Wat staat er op mijn bucket list?

Ook voor mijn lijst geldt dat ik een aantal items gelukkig al heb kunnen afstrepen, maar meestal schrijf ik er nieuwe items bij;). Ik bekijk deze lijst regelmatig. Deze lijst helpt me te focussen op de dingen die ik echt wil doen en bereiken in mijn leven. Het geeft me levenslust en richting. En als ik zie welke items ik heb afgestreept, brengt het mij weer even terug naar die fijne momenten. En dan voel ik me trots en gelukkig.

Mijn doel is om elk jaar in ieder geval 1 ding af te strepen. Zou toch mooi zijn als dat gaat lukken:)

 • Roadtrip Australië (al wil ik de nog wel graag een keer overdoen met Marco)
 • Afstuderen
 • Roadtrip Noorwegen
 • Roadtrip Zuid-Afrika, op safari
 • Skydiven
 • Surfen
 • Vrijwilligerswerk doen
 • Boek schrijven en publiceren
 • Receptenboek maken
 • Een mystery flight boeken
 • Het Noorderlicht zien
 • Trouwen met de man van mn dromen
 • Een vulkaan bezoeken
 • Duiken
 • Een cruise maken
 • Wadlopen op het Groninger Wad
 • Slapen op een onbewoond eiland
 • Een nieuwjaarsduik doen
 • 30e verjaardag bijzonder vieren
 • Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella maken
 • Op de Chinese muur staan
 • De piramides zien
 • Opleiding voedingsdeskundige
 • Met de Trans-Siberian Express
 • Wereldreis maken van een jaar
 • Blog starten
 • Mijn droombaan vinden
 • Succesvolle blog hebben
 • Geld verdienen met werk wat ik echt leuk vind
 • Meer genieten van het leven
 • Yogadocent worden
 • Yoga les geven

 

Ik heb mijn bucket list in mijn bullet journal geschreven. Ik ben helemaal fan van de bullet journal, alles kan erin. Alle lijstjes die je maar hebt, of dingen die je maar wilt onthouden. Het kan allemaal in de bullet journal. Het is heel overzichtelijk en op deze manier heb je het altijd bij de hand. Niets meer op losse papiertjes waarvan je dan niet meer weet waar je het  hebt gelaten.

Ben je nog niet bekend met de bullet journal, kijk dan hier.

20170720_195712_watermerk

Ik hoop dat deze lijst je inspireert om zelf ook een bucket list op te stellen. Ik ben benieuwd naar de items die jij er op hebt staan.

 

Heb je vragen of opmerkingen, ik ben benieuwd naar je mening! Neem hier contact met mij op.

Advertenties

Een gedachte over “Bucket list”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s